Location rigs: Småt er godt

Et 8-16 ch. audio system til optagelse “On Location” behøver nu ikke af fylde mere end 1U, en MacBook/laptop computer, og en ekstern USB Hard Disk og et lille eksternt batteri.

Samtidig er lydkvaliteten helt i top. Mergings konvertere benyttes af mange af de største masteringstudier og koncertsale i verden, og kan markant forbedre lyden på et hvilket som helst ProTools system.

Pris fra ca. 50.000 kr + moms med 8 ch I/O og mic. pre’s op til 192 kHz sample rate. Prisen er eksklusiv en MacBook/laptop computer, ekstern USB hard disk og et 12V batteri.

Systemet kan også købes med 16 ch. I/O. Se venligst system specifikation herunder.
blank

2L HAPI 1

blank

Workflow:

Der oprettes en Pyramix template med 8-16 kanaler. Her pre-defineres mic. pre. levels som selvfølgelig kan justeres senere, +48V, ekstern LTC og Video/Word Clock, BWF recording format m.m.

On Location
Hapi forbindes til 12V batteri. Da den kun bruger max. 30 W, kan man klare sig med et lille batteri.
Computeren forbindes til en Hapi via et CAT 5/6 kabel.
Analoge D-Sub til XLR kabler forbindes til Hapi, og mikrofoner forbindes.
LTC/MTC/Video Clock break out kabel forbindes til Hapi og eksterne forbindelser sættes til.
Laptop og Hapi tændes, Pyramix startes, templaten loades og så kan du begynde optagelsen.
Under optagelse kan lyden mixes evt. med automations på høretelefoner eller via DA outputs, ligesom der kan opsættes talk back og specielle monitor mix’s i 2D/3D, hvis der er behov for dette.

Hjemme igen
Når EDL exchange listerne modtages efter klipning, kan de redigeres og importeres i Pyramix projektet.
Lyden er nu i sync med klipningen uanset antallet af kanaler, og kan eksporteres til videre beabejtning i ProTools. Man kan selvfølgelig også importere direkte i ProTools efter klipning, men så skal man bruge længere tid til at få multi kanals lyd i sync.
blank

Systemet består af:

Et Hapi 1U chassis, med Ethernet til Core Audio og ASIO drivere, som bl.a. også gør det muligt at styre og gemme mic. pre levels m.m. direkte i ProTools og i Pyramix.
12V DC/AC redundant strømforsyning monteret i Hapi.
1-2, 8 ch. AD/DA kort med mic. pre’s eller 1-2, 8 ch AD kort med mic. pre’s til Hapi.
2-4 D-Sub til XLR analog break out kabler.
Et LTC/MTC/Video Clock break out kabel.
En laptop computer, eller en MacBook med Boot Camp.
En Pyramix Native STD software.

Ekstra:
Hvis der er brug for at forlænge batteriet på computeren, kan en 12 V DC til DC konverter købes for få hunderede kroner.

12 V batteri. Hapi bruger max 30 W.

Merging har også Digilink kort hvor max 2 stk. (128 ch) Digilink kort kan monteres i en Horus eller i en Hapi. Et ProTools HD system kan således forbedres med bedre konvertere.
ProTools kan også forbindes til en eller flere Horus/Hapi via Core Audio eller Asio Ethernet drivere og Ravenna netværk.

Ønsker man at kunne kommunikere med et ProTools HD system via netværket, kan en eller to Digilink kort monteret i en Horus/Hapi som så kan fungere som bridge til et AES67 kompatibelt netværk.

blank

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail