ovation_top

Ovation Audio & Event Cue Sequencer

Ovation er en solid cue sequencer og audio media server, som er perfekt til at styre både en live optræden eller en statisk begivenhed.
Til applikationer, der spænder fra teater playout, live events, faste installationer, forlystelsesparker, hoteller, krydstogtskibe, teatre, museer og udstillinger, virksomhedernes AV, tv og radio produktion, blot at nævne et par stykker.

Ovation Media sequencer og controller er det ultimative valg når ydeevne, hastighed og kvalitet er en nødvendighed. Integreret i Ovation er dels en enkel audio cue redigering, dels det prisbelønnede Pyramix Virtual Studio redigering system, således at du kan redigerer dine cues med de mest avancerede features og plugins.

Forbered hele dit show via et simplet menu system

Et cue i Ovation kan afspille lydfiler lagret lokalt eller på netværket, aktivere et snapshot i den indbyggede mixer, og således ændre hele mixet, eller blot tænde/slukke for nogle microports eller VST plugin’s, ligesom et cue kan kontrollere Pyro teknik via GPIO, sende externe cues til lyset via MIDI Generic Commands, MIDI Machine Control og MIDI Files; synkronisere via LTC og MTC TimeCode; GPO; Sony 9 pin eller RS422; eller sende/modtage information via TCP/IP, Shell Commands eller Scripts og Batch Files, som bl.a. benyttes af Medialon og Dataton systemer.
Forbindelserne til omverden kan etableres via standard PC hardware, og er derfor billige i forhold til andre systemer.

blank
3D_panner
3D workflows som supporteres:
• Auro 3D (9.1, 11.1, 13.1)
• Dolby Atmos (Object & 9.1 Channel Bus routing)
• DTS Neo:X
• NHK 22.2
• Og mange, mange flere…

Ultimativ 3D panner

Pyramix og Ovation er den første DAW som kan mixe og master til ethvert højttaler layout.

Fra mono og hele vejen til op til NHL 22.2, og videre helt op til 32 individuelle højtalere som placeret ethvert sted, i forskellige typer rum, kan nu mixes uden yderligere plugins eller værktøjer.

De fleste standard formater kan vælges fra en menu, men du kan også selv designe dit virtuelle rum, således at det i 3D afspejler den måde du fysisk har placeret dine højtalere.

Når dit layout er konfigureret, kan du bruge den nye Strip Paneer og placere eller flytte din lyd rundt hvor som helst i 3D-rummet.
Lydens X / Y / Z positionel informationer kan automatiseres, og du kan efterfølgende skifte højtaler layout uden at ændre selve mixet.

Den nye monitor sektion er tillige i stand til at skabe ned-mix til ethvert format, hvilket sammen med de altid tilstedeværende kontroller af fase, mute, solo m.m. gør denne panner til det perfekte 3D/2D værktøj.

Enkel multitrack cue editor, eller editering i Pyramix

I cue editoren kan man hurtigt og nemt justere længden på et cue, og trække markders ind som kan bruges til at starte andre cues.
Hvis der er tale om et audio cue, kan man tillige justere fade in/out.

Hvis der er brug for mere avanceret multi track editering, kan man via en menu åbne et audio cue i den inkluderede Pyramix DAW.
Her kan man foretage alle de editeringer som man normalt kan foretage i en DAW, og man kan også optage yderligere audio materiale.
Når man er færdig med at editere det pågældende audio cue vælger man blot menuenpunktet ”Publish back to Ovation”.

cue_editor

interact_rules

Interaktions regler

En anden unik feature er de såkaldte interaktions regler, som giver enkel adgang til funktioner, som i andre systemer kræver programmering.
En interaktions regel kan enten være global for et helt show, tilknyttes en hel cue liste, eller blot gælde for et enkelt cue.
Med en interaktions regel kan man via drop down menuer enten Stoppe, Pause, Dim, Fire eller Selecte det pågældende cue, det næste cue, alle cues, alle child cues ….. eller et hvilket som helt cue i det pågældende show, når et cue starter, stoppes eller slutter, evt med en cross fade, eller på betingelse af, at et andet specificeret cue er aktivt, sat på pause eller stopper.
Det er også muligt at indsætte tidsforskudte markers under afviklingen af et cue, og tilknytte en interaktions regel til en marker.

Web server option

Et show kan også afvikles via en web browser, hvor flere personer med hver deres browser kan være tilsluttet samtidig.

Det er enkelt at sætte op. Man tilslutter blot en trådløs router og tildeler hovedcomputeren et IP nummer i det lille interne netværk. Herefter kan et show afvikles med en I-Pad eller lignende.

I web browseren er der ingen menuer til redigering, men alle cues og cue-lister kan ses og betjenes.

Det er muligt at give de forskellige cue lister deres egen browser adresse i det samme show. På den måde kan flere arbejde sammen om afviklingen af et show, hvor hver enkelt kun behøver at forholde sig til deres eget arbejdsområde.

web_server


mixer

Audio mixeren

I Ovation kan man enten have en enkelt fader, en simple monitor mixer, eller bruge den indbyggede store mixer, som kan konfigureres efter behov.
Uanset hvilken type mixer der vælges understøtter Ovation sampling frekvenser fra 44,1 til 384 kHz, og som option DSD og komprimerede formater.

I den store mixer kan der tilføjes lav latency plug-ins så som Equalizeres, Dynamics, Kompressorer, Reverb, Denoisers og Metres, ligesom standard VST plug-ins også er understøttet.
Cues kan spredes på forskellige kanaler, eller afspilles på de samme kanaler, hvilket giver mulighed for meget kreative scenarier.

Denne mixer kan også fjernbetjenes enten via MIDI, HUI, EUcon og OASIS, for nem integration med mange konsoller/controllere f.eks fra Euphonix, Yamaha, Smart AV, AMS Neve, Harrison, m.fl..


Flere typer cue lister

I Ovation er der flere typer cue lister, og der er ingen begrænsninger i antallet af cues og cue lister, der kan afvikles i det samme show.
Brugergrænsefladen som kan opsættes efter behov, kan fryses med alle menuer og redigering knapper skjult under Show Time.

Standard Cue List’s er organiseret i kronologisk orden, og et cue kan udløses manuelt eller ved fjernbetjening f.eks. i den givne rækkefølge. Cue’s kan også være organiseret i grupper og undergrupper, som kan udløses sammen eller springes over på én gang,
Hvert cue og /eller cue list kan have sin egen transport Toolbar med Fire, Pause og Stop-knapperne til at efterligne Cartridge stil grænseflader, eller de kan dele den samme main show Toolbar.

Tidsindstillet Cue Lister giver mulighed for automatisk udløsning af et cue baseret på en tids begivenhed. Disse Cue Lister kan enten læse Show Time, en spicifik tid i løbet af en uge, eller en af de eksterne LTC eller MTC tidskode.
Et tidsindstillet cue kan stadig blive Fired/Paused eller stoppet manuelt.
Det er også muligt, at have et enkelt eller flere tidsindstillede cues i en standart eller hot key cue liste.

Hot Keys Cue Lister giver mulighed for at organisere cue’s på en brugers definerbar ”grid”, uden nogen kronologisk sammenhæng, De kan fyres af på et hvilken som helst tidspunkt under et show eller event. Denne Cue List stil benyttes typisk til jingles og teater specielle effekter, men kan også lægges ud på externe skærme, så publikum til en udstilling kan interagere med det de ser.

Custom Keys Cue Lister er en særlig form for Hot Keys, der grafisk kan tilpasses, således at hver cue anbringes i et vindue hvor baggrundsfarve, skrifttype og farve, størrelse m.m. frit kan defineret.

Denne type cue list giver mulighed for at skabe meget intuitiv grænseflader, som bl.a. er god hvis en ikke-ekspert operatører skal afvikle et show, eller hvis et museum vil give publikum mulighed for at betjene et multimedie show.

blank

cue_lister
blank

Cue Browser Cue Lister giver mulighed for at vælge en mappe på computeren eller netværket, og med et enkelt klik skabe nye cues af alle de audio filer der findes i den valgte mappe.
En fin funktion hvis man f.eks. er en forretning som spiller musik, som ind i mellem har brug for at annoncere forskellige ting i højtalerne.

blank

ovation_top

Simpel integration til Medialon og Dataton

Ovation er i de fleste tilfælde vden bedste og billigste måde at levere lyd i sync, til Medialon og Dataton setups, hvis der er brug for mere end blot et stereo spor.

Til Medialon er der en udviklet en omfattende protokol, da Medialon/Ovation er den løsning der er blevet valgt af nogle af verdens største forlystelsesparker.

Ligeledes er der til Dataton Watchout udviklet en integration, som er meget enkel at betjene via enkle drop down menuer.

Lyden synkroniseres i begge tilfælde sample akkurat over netværket, og et cue i Ovation kobles sammen med et cue i enten Medialon eller Watchout.

Ovation Native

Hvis massiv dsp kraft ikke er nødvendig, er Ovation native en godt valg. Det er i basis udgaven så billigt, at selv det mindste teater kan være med.
Ovation native kan afvikles på en almindelig PC med Windows 7 eller fra en MAC med boot camp.
Da Ovation supporterer ASIO, kan man klare sig med et lille 3. parts lydkort, og så i øvrigt benytte godkendte standard PC interfaces til kontrol informationer.

Ovation native er det perfekte valg bl.a. til TV/radio shows, til teatre forestillinger, til museer som har brug for interaktivitet, til forlystelsesparker, til multimedie præsentationer, eller sågar til forretninger, hoteller og lokal radioer, hvor man har afspiller musik via playlister og har brug for ind i mellem at skulle lave en announcement.

Med Ovation kan man med cues styre enhver afviklingen af lyd, video, lys og elektriske kontakter. Et show er nemt at sætte op, og kan indeholde en hidtil uset grad af interaktivitet.

Mange af de protokoller som understøttes af Ovation, kan ud over de gængse interfaces også kommunikere direkte via computernetværket.

blank
Pyramix-overview-2-masscore

Ovation MassCore

Har du brug for massiv dsp kraft, f.eks. til at styre og mixe en stor teaterforestilling, med orkester, sangere, skuespillere eller til en stor koncert turne, er Ovation MassCore det rette valg.

Ovation/Pyramix MassCore er det kraftigste dsp system som findes, og det kan sagtens bruges til afvikling af et helt melodigramprix med separate mix af de forskellige numre, div. plugin’s, filer med lysopsætning, kommandoer til Pyroteknik m.m
Det er heller ingen tilfældighed, at nogle af de største forlystelsesparker i verden bruger en kombination af Medialon video systemer og Ovation til at afvikle deres multimedia shows.

Audio mixeren i Ovation kan være på op til 384 kanaler, med yderligere 384 busser, som helt frit kan konfigureres med det antal mono, stereo og surround busser som der er brug for

Den billigste og bedste måde at sammensætte et MassCore system er ved at benytte en eller flere Horus/Hapi konvertere.
Ud over at man så kun behøver et enkelt CAT 6 kabel og evt. en switch fra ”Stage” til computeren, spare man også udgiften til DSP kort, da et Merging MassCore system giver mere DSP kraft end noget andet DAW system.

blank
blank

Ovation findes i 3 software varianter

Ovation Silver som giver utroligt meget power for få penge, er begegnet til broadcast playout, små theatre og andre applikationer, hvor der ikke er brug for mange spor eller avancerede protokoller.
Ovation Silver inkluderer:

• Audio playback med op til 48 matrix outputs (hardware ikke inkluderet)
• VST support
• MIDI og GPI/O support
• Pyramix DAW editering
• Mulighed for WebServer option
• Designet til Broadcast Playout, små teatre, og hvor forbindelsen til et større system ikke er nødvendig

Ovation Gold kan styres af en ekstern show controller, eller kører hele showet selv, Her er alle de redskaber der er brug for, fra pre-produktion til show-tid. Med en fuld Pyramix Virtual Studio i samme computer, har man også mulighed for at optage alle tilsluttede mikrofoner, samtidig med at showet bliver afviklet.

• Alle optioner fra Ovation Silver
• Support af alle andre kontrol protokoller (LTC, RS-422, MSC, Script/Batch files)
• Pyramix VS3 low-latency plugin support
• Pyramix Music Pack
• Mulighed for WebServer option
• Designet til større teatre, forlystelsesparker og steder, hvor Ovation vil blive forbundet til et større system

Ovation Platinum er den ultimative Ovation system. Alt Mergings erfaring er lagt ind i den enorme mixer, som kan konfigureres efter behov, med glidende ”motoriserede” overgange mellem de forskellige snapshots.
Ovation Silver inkludere:

• Alle optioner fra Ovation Silver og Gold
• Op til 384 audio kanaler I/O @1Fs
• Mixer snapshots med glidende overgange af fadere og kontroller
• Support af Oasis/Eucon/HUI protokoller
• WebServer option inkluderet
• Designet til enhver anvendelse, hvor Ovation skal bruges som det centrale system, (erstatte en mixerpult, show controller og FX rack)

blank
blank

Der findes også 3 forskellige pakker

blank
blank

Ovation_CD21. Ovation Software der kan installeres på enhver pc med Windows 7 profesional evt. sammen med Mergings Horus/Mykerinos lydbehandling kort eller et valideret ASIO lydkort.

blank
blank
blank

Ovation-Chassis-2U2. Ovation 2U Turnkey, egner sig til alle Ovation software pakker

blank
blank
blank
blank

Ovation-Chassis-4U3. Ovation 4U Turnkey, typisk for Ovation Platinum Edition, der kræver store Raid Arrays, ekstra CPU eller HD-videoudgang eller kort

blank
blank
blank
blank
blank

Derudover findes der 2 Ovation keyboards

blank
blank

OVKeyboardStandard1. Standard Ovation Keyboard, designet til teater eller Live Show applikationer

blank
blank
blank
blank
blank

OVKeyboardHotKeys2. Hot Keys Ovation Keyboard, der er designet til TV/Radio/Spil applikationer

blank
blank
blank
blank
blank
blank

Eller man kan benytte en touch screen

blank
blank

TFT

blank
blank
blank
blank
blank

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail